ssk Mesajla SMS ile hastane randevusu almak


SSK ya kısa Mesajla Yani SMS le Randevu alma işlemi


Türkiye'deki bütün devlet ve özel hastanelere Randevu alma sayfalarını bir yerde buluşturmayı hedefleyen hastane randevu alma blogspot sitemiz bir yeniliği daha şifa arayanlarla paylaşmaktan
onur duyar. Cep telefonuyla Hastaneden Muayene Randevusu almak. yani daha doğrusu kısa mesajla
SMS ile hastane randevusu almak

TURKCELL AVEA HASTANE RANDEVUSU SMS MESAJ NUMARASI

sms mesajla+randevu+alma
sms ile randevu nasıl alınır?

Bu servis maalesef sadece Turkcell'lilere ve Avealılara özel.Vodafone SMS kısa mesajla randevu hizmeti bulunmuyor.
Bu servis galiba pek kullanılmıyor çünkü Turkcell ve Aveanın sitelerinde sms ile randevu servisinin ücretlendirmesini aradım fakat bulamadım. dolayısıyla mesaj atmak kaç para gelen mesajlar kime giriyor :) bulamadım. Aslında sms ile randevu sistemi aşşağıda anlatıldığı gibi ama ondan sonra Sağlık Bakanlığı MHRS yani Merkezi Hastane Randevu alma sistemi Alo 182 yi çıkardı turkcell de 0.8 tl / dakika yani 80 kuruşmuş tüm servislerde böyledir sanıyorum. yalnız MHRS şimdilik pilot bölgelerde uygulamaya konuldu pek yakında ülke genelinde uygulamaya konulacak deniliyor. Daha fazla bilgi için Alo 182 yi tıkayın
yani SMS ile Hastaneye Randevu alamazsanız Üstteki tarifeden Alo 182 yi arayın ama dediğim gibi şimdilik bazı illerimizde . en iyisi sitemizdeki ilgili hastanenin sayfasına girerek düzgün bir şekilde Randevunuzu internet üzerinden almak.


SMS’le (mesaj’la) randevu alma ile ilgili sıkça sorulan sorular ve cevapları

• Sms randevu alınabilen hastaneler:

Bunu öğrenmek için ilinizin plaka kodunu yazarak 3443’e gönderin. Böylece bulunduğunuz ildeki SMS ile randevu hizmeti veren hastane adları ile birlikte bu hastanenin Hastane Kodları da öğrenmiş olacaksınız.

• Sms ile randevu hizmetinin kullanımı her hastane için aynımı ?

Genel kullanım mantığı olarak aynı ancak bazı farklılıklar olabilmekte. Bir hastanede tanımlama bilgisi olarak SSK, Bağkur No kullanılırken İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde olduğu gibi bazı hastanelerde T.C. Kimlik No ile randevu verilmektedir. Hangi hastanelerden nasıl randevu alabileceğinizi de; randevu almak istediğiniz hastanenin kodunu yazarak 3443 ‘e gönderdiğinizde öğrenebilirsiniz.

Örnek : 3411 yazarak 3443’e gönderdiğinizde İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Samatya Merkez Polikliniği’nden nasıl randevu alabileceğinizi açıklayan bir mesaj alacaksınız.

• Mesaj yazarken Poliklinik kodu, T.C. Kimlik no ve bölüm adını bu sırayla yazmak zorunlumu?

Evet kesinlikle zorunlu. Bu bilgiler sırası ile ve aralarında birer boşluk bırakılarak yazılmalıdır.

• Bazı Mesajlar 3443 ten bazı mesajlar 3463 den geliyor neden?

Hastane sistemi herhangi bir sebepten dolayı randevu taleplerine yanıt veremez ise 3463 ten Ücretsiz olarak hata mesajı döner.

• Kulak Burun Boğaz bölümüne randevu alırken KBB mi yazmalıyım yoksa Kulak Burun Boğaz mı?

Her ikisini de yazabilirsiniz.

• Küçük harf büyük harf yada Türkçe karakter kullanmam fark eder mi?

Hayır fark etmez. Ancak bazı cep telefonu cihazlarından dolayı problem çıkabilmekte bu gibi durumlarda mesajınızı; büyük harflerle ve ç, ü, ğ, ö gibi Türkçe karakterleri kullanmadan yazdığınızda hiçbir problem yaşanmayacaktır.

SIK YAPILAN HATALAR

• 0 (Sıfır) rakamı yerine “O” harfini kullanmak yada “O” harfi yerine 0 (Sıfır) rakamını kullanmak.

• Poliklinik kodu ve T.C. Kimlik No arasında yada T.C. Kimlik Numarası ve Bölüm adı arasında bırakılması gereken bir boşluğu bırakmamak.

• Sıralamayı değiştirmek. Örneğin 3411 01234567890 DAHİLİYE olması gerekirken 3411 DAHİLİYE 01234567890 YADA 01234567890 DAHİLİYE 3411 yazmak.

• T.C. Kimlik numarasını hiç yazmamak. Örneğin 3411 DAHİLİYE yazmak.

• İsim yazmak. Örneğin 3411 DAHİLİYE Mehmet Ozturk

• “İ” harfi yerine Ì karakterini kullanmak.

• 1 rakamı yerine “I” harfini kullanmak yada tam tersi “I” harfi yerine 1 rakamını kullanmak.

Bu hatalar yapıldığında randevu alınamamaktadır.

Son içeriklerimiz:

3 © 2011 - 2020